1 d’octubre del 2023

Retorna el Sarau amb una celebració molt especial (7 d'octubre de 2023)

Aquest proper dissabte 7 d'octubre retorna el Sarau a la Plaça del Guinardó amb l'inici d'una celebració molt especial per a tots nosaltres: el 40è Aniversari dels Gegants del Guinardó!


Creades entre els anys 1982 i 1983 per l'Alicia Gascón (ACS) i la Montserrat Cuxart, aquestes figures emblemàtiques del nostre barri ens han acompanyat durant els darrers 40 anys... i desitgem de tot cor que ens acompanyin (si més no) durant els 40 anys vinents!


Amb motiu d'aquesta onomàstica tan especial, des de Xerrac Arts Plàstiques, Festes i Tradicions i la Colla Gegantera del Guinardó hem preparat un seguit de celebracions, que s'iniciaran aquest cap de setmana i culminaran el diumenge 21 d'octubre amb una cercavila pels carrers del barri i una gran festa als Jardins Pla i Armengol. Aviat us en donarem tots els detalls!

Per aquest dissabte hem preparat un Sarau on els gegants seran els protagonistes. A més de les habituals parades de productes d'alimentació, tindrem paradetes amb records del 40è Aniversari. Al llarg del matí podreu fer servir els jocs basats amb els gegants. Cap a les 12:15 tindrem ocasió de gaudir amb les cançons d'en Jaume Ibars, i acabarem cap a les 13:15 amb el ball dels Gegants del Guinardó.

El 40è Aniversari dels Gegants del Guinardó coincideix, a més, amb els 600 anys de la primera referència històrica als gegants a Catalunya, que data del 1424. Per aquest motiu, des de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona ha organitzat una exposició itinerant on s'explica la història dels Gegants al nostre país.

Des d'aquest divendres 6 i fins dissabte 23 d'octubre, el Mas Guinardó serà l'escenari d'aquesta exposició itinerant que us convidem a visitar. 

L'acte inaugural d'aquesta exposició tindrà lloc el mateix divendres 6 a partir de les 19hr, amb una taula rodona on tindrem el plaer de comptar amb dos grans coneixedors i impulsors de la Cultura Popular en general i del fet geganter en particular: l'Amadeu Carbó (autor de diversos llibres sobre la cultura popular i un dels primers integrants de la Colla de Geganters del Guinardó) i en Nico Alonso (membre de l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi i autor entre d'altres del llibre "Barcelona Gegantera. Història d'un moviment popular contemporani"). Us hi esperem a tots!